COMUNICAT DE LA FAPAMAC

(Federació d’Associacions de Mares i Pares dels Col·legis Maristes de Catalunya)

Aquesta setmana ha estat plena de noticies desoladores per totes les nostres Comunitats Educatives. Arrel de les diverses informacions que han estat publicades al mitjans volem expresar el més enèrgic rebuig als fets esdevinguts i la preocupació lògica que com a mares i pares ens embarga. Volem fer arribar, abans de tot un missatge d’afecte i suport a les famílies afectades i posar-nos a la seva disposició en aquest trist i difícil moment. A la justícia li hem d’oferir tota la nostra col·laboració  per què faci la seva feina i que s’apliqui amb contundència a aquells que es demostrin culpables. En la voluntat i interès de tothom està que els fets s’aclareixin i que es faci amb la màxima transparència per tornar la tranquil·litat a totes les famílies de la Comunitat Marista en particular i de la societat catalana en general.

Volem mantenir i renovar la confiança que hem dipositat com a mares i pares a la Institució Marista, als seus Equips Directius, als Claustres de Professors, al seu Personal d’Administració i Serveis i a tants monitors com cada dia treballen en la educació dels nostres fills i filles, alumnes de totes les escoles Maristes de Catalunya.  Aquests dies hem tingut l’oportunitat com a pares de llegir i escoltar algunes manifestacions dels nostres fills i filles en relació als fets que ens ocupen i el seu contingut. La serenitat i seny per afrontar-los ens ha emocionat i ens han fet sentir orgullosos d’ells. No tenim dubte que els Maristes, i volem fer servir el terme en el més ampli sentit de la paraula, eduquen i ho fan bé. Com a pares, ens agradaria sentir parlar als mitjans del bon grau de formació acadèmica dels alumnes, de la Cançó Resposta, de la campanya de recaptació d’aliments, de la setmana de la Pau, de les Cases Maristes d’Acollida als menors, o del SED la ONG Marista de l’Educació pel Desenvolupament, Cooperació Internacional i Voluntariat. De la seva organització mundial i dels seus més de 100 anys d’història com educadors a Catalunya.

Malauradament totes les institucions, organitzacions, associacions de  qualsevol mena dedicades a treballar amb i per la infància no estan exemptes de partir una situació com aquesta. Ens hem de sentir tots agredits quan una agressió  a un infant succeeix entre nosaltres. “Tots som part de la Comunitat Educativa i estem compromesos a treballar en la prevenció i el reforç de les pautes o protocols  d’actuació per tal d’eradicar qualsevol mena d’abús o agressió als nostres infants”, afirma Albert Alegre, President de la FAPAMAC i Sots President 2on de la CCAPAC.

Demanem als mitjans en general i a la societat en particular que prevalgui la presumpció  de innocència  i que no es facin judicis anticipats ni es donin possibles sentencies condemnatòries  de fets que encara no han estat jutjats amb l’exempció dels que hagin estat confessos. Això només genera una angoixa i una incertesa entre les famílies, els  alumnes, els professors i el personal de les escoles que amb tota seguretat són innocents que no es mereixen. “Volem i necessitem recuperar la tranquil·litat per poder educar els nostres fills i filles”, conclou Albert Alegre.

Per últim volem tranquil·litzar i agrair a totes les famílies de la Comunitat Marista el seu comportament i especialment a les mares i pares que amb vocació de servei i de manera altruista treballen activament a través de les AMPAs a la formació de les nostres fills.

JUNTA DE LA FAPAMAC

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.